Op maandagmiddag 22 augustus -gisteren dus- lopen we met twee makelaars en vier kinderen door de zonovergoten straten van Klagenfurt. Het is onze eerste kennismaking met de schitterende hoofdstad van Karinthië, waar Maria en Matthias als het goed is binnenkort naar school zullen gaan. Langs monumentale gebouwen en over oude pleinen wandelen we naar het notariskantoor in het centrum.

‘Ik begrijp dat nooit zo goed, dat mensen alles kunnen achterlaten…’ zegt Herr R. -(voormalig) eigenaar van de huizen in Zmuln- als alle handtekeningen gezet zijn. Verwonderd schudt de huisarts uit Klagenfurt zijn hoofd.
‘Aber wir begreifen das selbst auch noch immer nicht’, antwoordt Jeannette. Even is het stil aan de ronde tafel. Dan barsten alle aanwezige heren in lachen uit. Of iemand het begrijpt of niet – de koop is gesloten.

Op een terrasje in de zon overleggen we met beide makelaars over het vervolg: het tekenen bij de bank komende woensdag, de officiële sleuteloverdracht aanstaande donderdag en nog heel veel meer. De eerste hindernis is genomen. Tijd voor een barbecuefeestje in de tuin van Tengghof, waar we inmiddels onze intrek hebben genomen.DSC_0290

DSC_0291