hausschuhe2

‘Hast du keine Hausschuhe???!’ Vol verbazing keken onze gasten – een gezin uit de kerkelijke gemeente – ons onlangs aan. Bij binnenkomst waren ze meteen begonnen hun schoenen uit te trekken, en toen wij hen adviseerden die lekker aan te houden, bleek dat ze hadden verwacht een paar pantoffels aangeboden te krijgen! De vader van de familie was extra blij dat-ie z’n eigen sloffen had meegenomen, de rest trok de schoenen maar weer aan.

Het zijn van die kleine dingen waaraan je merkt dat je ‘ver weg’ zit, met andere mensen en andere gewoonten. En dus zijn we benieuwd wat ons vanavond te wachten staat. We hebben namelijk het hele dorp uitgenodigd…

Op Kerstavond bezorgden Matthias en Jeannette bij alle zes de woningen van Zmuln een kerstkaart plus uitnodiging. Het bleek een flinke tippel voordat ze alle buren gehad hadden. De maan scheen, de grond glinsterde van de vorst,  de zaklamp was desondanks onontbeerlijk. Bij de helft van de huizen zochten ze tevergeefs naar een brievenbus. Ten slotte stopten ze hun envelopjes maar onder de ruitenwissers van een auto die op het erf stond.

En nu afwachten of er iemand komt opdagen. Of niet…

hausschuhe1hausschuhe3