img_5080Om vijf uur gaat de wekker: vriend Ruben vertrekt vandaag na een kleine twee weken Kerstvakantie in ‘der Zmuln’. Wat was het leuk! Nu reist deze held van nog maar pas 12 in z’n eentje (én voor het eerst) per vliegtuig terug. Matthias en Jeannette brengen hem in alle vroegte naar Salzburg.
Tijdens het grootste deel van de rit rijden we door een sprookjesachtig landschap: bergen en bossen bedekt door een dik pak sneeuw. Lange ijspegels die langs lage dakranden hangen. Hooggelegen huisjes, waar lamplicht vriendelijk naar buiten valt.
De foto’s die we onderweg nemen, zijn snel gemaakt: het is KOUD buiten. Min-19, zegt de thermometer!
Op het vliegveld blijkt alles perfect geregeld. Het papieren zakje dat om Rubens hals wordt gehangen, toont dat hij in z’n uppie reist. Zo is hij meteen herkenbaar voor de dame van het grondpersoneel die hem afhaalt in de vertrekhal en hem via de beveiligingspoortjes naar het toestel begeleidt.
Prachtig, om de Transavia met Ruben erin te zien opstijgen tussen de besneeuwde bergen. Veel eerder dan wij thuis zijn, is Ruben alweer terug in Nederland. Maar deze tocht door de witte Alpenwereld hadden we niet graag willen missen!

img_5081

img_5117

img_5119

img_5135img_5140