img-20161201-wa0006

Cadeautjes uitpakken op bed, dat is hier net zo fijn als in Nederland. Maar als je voor het eerst je verjaardag op een Oostenrijkse school gaat vieren, wordt het een stuk spannender. Gelukkig brengt mama Rachel even weg nu ze vandaag 10 wordt. Op de trap komen we een ‘vreemde’ juf uit een andere klas tegen: ‘Ah, da ist das Geburtstagkind! Alles Gute!’
‘Hoe weet zij dat?’ fluistert Rachel verbaasd als we verder lopen. Meteen duikt er een volgende verrassing op. Bovenaan de trap staan alle meisjes uit de klas al te wachten. Negen handjes worden uitgestoken. ‘Alles Gute, Rachel! Alles Gute!’ Tijdens het derde uur zingt de klas voor Rachel en mag ze trakteren. Op stroopwafels! De klassen rondgaan hoeft hier niet, verder lijkt het toch wel op wat we gewend waren. Alleen is vandaag de Adventskalender in het lokaal opgehangen en mag Rachel als Geburtstagskind het eerste zakje openmaken om er iets lekker uit te halen. Thuis wachten de taart met kaarsjes, een heleboel feestelijke kaarten en een heerlijke middag in het zwembad. Jammer, jammer, jammer dat ook in Karinthie een verjaardag maar één dag duurt.

 

dsc_0975

Feest!

dsc_0976

Post!

DSC_0969.JPG

Cadeaus!

DSC_0963.JPG

En de uitnodigingen voor het kinderfeestje van volgende week.