Het wil maar niet wennen: gaan we op een ‘gewone’ vrijdagmiddag ‘gewoon’ op bezoek en dan rijden we ‘gewoon’ door een adembenemend landschap. Links ligt een blauw meer, rechts rijst de ruine van een imposante burcht op.  De geweldige, grillige toppen rondom zijn al bedekt met een laag oogverblindende sneeuw. (Ja, zonder bijvoeglijke naamwoorden gaat het schrijven van een tekst als deze echt niet!) In de diepte kronkelt de Drau, tegen de hellingen liggen witte kerkjes met sierlijke torens. Mogen wij hier werkelijk wonen? Niet minder rijk voelen we ons met de ontmoeting die volgt. De herkenning. De gesprekken van hart tot hart. En de lachsalvo’s. De kinderen, die genieten van het contact met een hele club leeftijdsgenoten – en die laat op de avond nog helemaal niet naar huis willen al was de week die achter hen ligt lang en vol. Naast dat alles heerlijk rondgesnuffeld in Herzlein, de winkel die vanaf nu een eigen website heeft en óók al een aanrader is voor wie Karinthie bezoekt: http://www.herzlein.at

quint6

quint1

Quint3.jpg

Herzlein2.jpg

Herzlein.jpg