dsc_0599‘Vandaag ben ik voor het eerst naar school geweest. Ik moest heel vroeg opstaan, want het begon al om acht uur, maar om half tien was het alweer afgelopen. Papa en mama hadden een kaart bij mijn ontbijtbordje gezet. Daar stond op: Der gute Hirte fuhrt dich sicher! Dat betekent: De goede Herder voert je veilig! Daar ben ik heel blij mee! We stapten in de auto en we gingen op weg naar school. Toen we bij school waren gingen we naar een grote hal daar waren heel veel kinderen. De jongste kinderen die voor de eerste keer naar school gingen (die waren al 6) hadden een puntzak met snoep van wel een meter!

school-2

Puntzakken met snoep van wel een meter!

We liepen naar een kerk heel dicht bij de school. Twee juffen deden een gesprek na de een was  de stem van Abraham en de ander was de stem van de Heere. Het ging over dat Abraham niet weg wou uit zijn land het was heel mooi en ik kon het ook heel goed verstaan. Ze zongen ook veel mooie liedjes. De dominee was bruin en had een groene jurk aan en was heel vrolijk. We gingen weer terug naar school en de groepen gingen naar hun eigen klas. Mijn klas ook. Ze deden allemaal hun schoenen uit en zetten die onder een bankje in de gang. We kregen wat informatie over schriften en tekenspullen die we moeten kopen en  alle kinderen stelden zich aan mij voor en de juf vertelde dat ik uit Nederland kwam en dat ik geen Duits kan. De meeste kinderen zijn 9 net als ik of 10 en we zitten in de vierde klas dat is de laatste klas van de school. Ik zit naast een meisje dat Simone heet ze lijkt mij heel aardig. Ik heb nu al zin in morgen!

Groetjes Rachel’

dsc_0596

In de kerk