Woensdagmiddag 12.00 uur (eergisteren dus) – De kinderen worden opgepikt bij school, de zon schijnt, we hebben er zin in. De makelaar heeft ons herhaaldelijk laten weten dat Herr Bankdirektor ons niet zomaar weer helemaal naar Karinthië laat afreizen, zodat we er voor 99 procent van kunnen uitgaan dat hij ons nu niet langer alleen mondeling, maar ook zwart op wit een financieringsvoorstel zal doen.
Het is drukker dan we gewend zijn, maar we genieten van het fantastische luisterboek “De Kloof” van Jan Terlouw. Als tegen half vijf de wegen dicht dreigen te slibben, besluiten we eerst wat te gaan eten. In de avondzon, op een terras aan een verrukkellijk meer even voorbij Frankfurt verorberen we een al even verrukkelijke maaltijd.

naamloos-3

meertje
De pauze rond het spitsuur mag niet baten: ook na etenstijd blijft het, dankzij de ene Baustelle na de andere, akelig druk op de snelweg. Het is dan ook al na middernacht én aardedonker als we bij ons overnachtingsadres in Beieren aankomen. Aan een onbekende weg in een onbekende tuin bij een onbekende woning zoeken we op de tast en op onze tenen naar een deur waar volgens afspraak de sleutel in het slot moeten steken. Binnen wachten heerlijke bedden.

naamloos
Dat we in een superleuk huis in een prachtige omgeving zitten, ontdekken we pas de volgende morgen. De kinderen maken kennis met de honden die bij het huis horen en met de hooglanders om de hoek; Harold en Jeannette bereiden het gesprek met de bankdirecteur voor. Wat was het Duitse woord voor ‘vergunning’ ook alweer? En hoe zeg je ‘aflossen’? We mailen nog even met de makelaar thuis; we bellen met de makelaar in Oostenrijk en dan gooien we koffers en hond weer in de wagen voor de laatste drie uur van de reis.

naamloos-2
De rit door het Salzburgerland en Karinthië is warm, maar echt adembenemend mooi. Groene hellingen, witte toppen, blauwe luchten, en overal ruikt het naar vers gras en overal wordt gehooid. De Wörthersee ligt er minstens zo azuurblauw bij als vakantiefolders beloven; aan de balkons bloeien de bloemen uitbundig. Om drie minuten voor drie melden we ons bij de balie van de bank…