De kopers van ons huis zijn hun eigen huis nog altijd niet kwijt. Kijkers hebben ze zat gehad, een bieder zelfs ook. Het bod werd echter weer ingetrokken en nieuwe kijkers kondigen zich niet aan. De makelaar in Oostenrijk wordt ongeduldig, begint over overbruggingsfinancieringen en dat soort enge dingen.
Voor onze Knusse Knapzak melden zich Bed & Breakfast-gasten voor augustus, september en zelfs oktober. Maar… wonen we hier dan nog wel? ‘De Fruytier’ wil graag weten of we na de zomer inderdaad gebruik hopen te maken van afstandsonderwijs in de vakken Nederlands en Godsdienst. Maar…. misschien fietsen Maria en Matthias tegen die tijd nog gewoon dagelijks heen en weer tussen Fruytier en Lieren, wat moet je dan met online-lessen? En… tot hoe lang kun je je eigenlijk aanmelden op een Oostenrijkse school? Ook daar komt de zomervakantie immers in zicht.
We moeten keuzes maken, knopen doorhakken, maar we hebben géén idee…
Natuurlijk wil de Nederlandse makelaar wel even meedenken. Als hij zich aan de keukentafel in Lieren zet, blijkt dat hij onderweg is naar… onze kopers-onder-voorbehoud. Zij hebben een nieuw bod gekregen, maar er zit nog wel een flink gat tussen dat bod en de vraagprijs. Dus…? Dus wachten we gewóón weer af.