Windautal, vrijdagmiddag – De zon probeert de laatste restjes sneeuw weg te smelten, de bergtoppen blijven wit, de bomen zijn groen en de bergbeek is kristalhelder. In het water apporteert Tobias takken die Matthias voor hem weggooit, baadt Rachel pootje en bouwen Maria en haar vriendin Dorien een dam. Op de oever leest Jeannette een moeilijk boek en eet Harold worstjes van de Hofer. Hoe goed kan een mens het hebben?! Karinthië kan bij nader inzien best wachten, heel best! Laat het maar sneeuwen daar.

Jeannette legt ‘De schaduw van de wind’ terzijde, vraagt Harold om de autosleutel en loopt naar de wagen om haar quiltwerk te pakken. Daarna neemt ze weer plaats op de tuinstoel. De jongste vraagt op haar beurt om de sleutel. Ze wil een sneeuwpop maken en ergens in de auto moeten nog handschoenen liggen.

Uren later, na een copieuze maaltijd van gepofte piepers en geroosterde marshmallows rondom ons kampvuurtje willen we opbreken. Harold vraagt Jeannette of-ie de autosleutel terug mag. Jeannette vraagt Rachel waar de sleutel is. Die verschiet van kleur.

Waar heeft ze hem gelaten? In het bos op de helling waar ze een boodschap deed, dichtbij dat diepe gat? We gaan kijken. Tevergeefs. Bij de schommel? Nergens te bekennen. Is-ie op de bodem van de vuilnisbak terechtgekomen waar ze een papieren zakdoek in heeft gegooid? We vissen met een stok, maar vangen geen sleutel. Hij zal toch zeker niet in de bruisende bergbeek liggen?!

Matthias juicht: ‘We blijven hier overnachten! Zal ik nog wat op het vuur gooien?’ Maria kreunt dat haar jas in de auto ligt. Het begint nu inderdaad aardig af te koelen. Dorien blijft opmerkelijk stil. De omgeving wordt met een fijn kammetje uitgekamd, terwijl de schemer valt. Tobias krijgt een spoedcursus sleutels zoeken. De wind steekt op. Heeft onze telefoon hier eigenlijk bereik? Komt de Wegenwacht ook op zaterdagavonden helemaal achterin het Windautal?

Plotseling weergalmt een juichkreet van Jeannette door het dal. Gevonden! Aan de voet van een boom die op zijn beurt weer aan de voet van een helling stond die eerder op de dag door Rachel beklommen is… Jeannette hat es geschafft! Triumpherend hält sie die Schlüssel in der Luft. Begeistert jubeln wir am Ufer der Bergstrom.

“Verrückte Holländer”, denkt het hert een eindje verderop in de schaduw van een boom…

DSC_0003-Blog foto 05DSC_1223 Voor blog 01DSC_1211-Voor Blog 04

DSC_1216 Voor Blog 03

DSC_1218-Voor blog foto 06DSC_1232 Voor blog 02