TrapKatje1

Het staat heel sfeervol, dat dennegroen en die lichtjes langs de leuning van onze monumentale trap. Kat Moortje (niet op de foto) denkt er anders over. Hoewel hij er na vier decembermaanden hier in huis toch aan gewend zou moeten zijn, vindt hij de versiering eng. Bang springt hij uit de armen van Maria, die met hem op weg naar boven is en hij vliegt voor de voeten van Jeannette langs, die juist naar beneden loopt.
Zie je wel dat je hier over de katten struikelt! Jeannette klapt voorover van de laatste vier treden en knalt met haar hoofd op de houten vloer, waar ze versuft blijft liggen, terwijl een buil als een ei van onze Altsteirer-kippen op haar voorhoofd groeit.
Geschrokken haalt Maria Harold erbij. Deskundig als die is, draait hij z’n vrouw meteen in de stabiele zijligging, haalt een koud doekje en –  weet daarna eigenlijk ook niet precies meer wat te doen. Dus belt hij Amanda, een verpleegkundige uit onze kerk. ‘Bij hoofdletsel altijd even naar het Unfall Krankenhaus in Klagenfurt’, adviseert zij. Jeannette – inmiddels alweer een stuk minder suf – protesteert, maar wordt ook nu niet serieus genomen en dus in de auto gezet.
Röntgenfoto’s laten zien dat er van ernstige schade gelukkig geen sprake is. Een lichte hersenschudding, meer niet. Na een paar dagen hoofdpijn, spierpijn en misselijkheid gaat het alweer beter. De gele plek en het blauw wordend oog staan alleen maar feestelijk, ze passen prachtig bij de versierde trap.
Dit verhaal had natuurlijk anders kunnen aflopen en daarom zijn we dankbaar. Ook voor tal van andere zegeningen, trouwens. Bijvoorbeeld voor het feit dat het hoogseizoen van 2020 al bijna volgeboekt is. En dat – nog wonderlijker – er zelfs al enkele reserveringen voor 2021 binnen zijn! ‘Jullie een goede jaarwisseling toegewenst’, schreven gasten die van de week boekten. ‘Én volgend jaar;) Daarna graag tot ziens in de zomer van 2021!’
Vanuit een Freudenhütte vol vrolijke logees en een heerlijke, Hollandse oliebollengeur een heel hartelijke groet voor alle volgers. En, zoals ze hier zeggen: ‘Guten Rutsch ins neue Jahr!’