LQDR0702

Op de Olijfberg bleek de band van onze huurauto te zijn lekgeprikt. Bij 31 graden dreven we op de Dode Zee. De potten en pannen voor de avondmaaltijden werden gejat. Onze slaapzakken waaiden haast weg. En de temperatuur daalde ’s nachts tot op koelkastniveau.
Vorige week woensdag ver na middernacht – 3.15 uur om precies te zijn – keerden we terug na een onvergetelijke reis door het zuiden van Israël. Minder dan drie uurtjes later zou de wekker alweer gaan: het werk op school, bij de Spar en op Freudenhof begon weer.
Wij hadden het er allemaal graag voor over. Want wat een geweldige en verrijkende belevenis was dat verblijf in de Negev-woestijn, samen met achttien andere gemeenteleden.
Het complete avontuur hebben we beloofd aan het familieblad Terdege, dat het verhaal graag publiceert in het vakantienummer van januari 2020, maar hier plaatsen we alvast een paar foto’s.
En nu… gaan we gauw van start met nieuwe renovatieklussen en voorbereidingen voor het komende seizoen. Want we ruiken de lente hier in Zmuln. En de eerste gasten laten niet lang meer op zich wachten.

SJSK4959

DSC_2693

Eén van onze slaapplaatsen….

Amelie23

En nog eentje…

DSC_2366

Dagelijkse Bijbelstudie in de woestijn.

DSC_2601

Lekker lezen onder de waslijn.

DSC_0024

Maria bij de Tabernakel, die op ware grootte is nagebouwd in het Timna-park.

Kaart3

Eilat.

Kaart5

FPJY4455

Zusjes in de Rode Zee.

Kaart1

Bij de ‘Zuilen van Salomo’.

 

MienBijJeruzalem

Yerushalayim

DCIM100GOPROGOPR4232.JPG

Negev
©matthiaswilbrink