IMG_5816

Hier glibbert Harold nog in de vrieskou de berg af. Het is zondagmorgen en hij bereikt onze auto zowaar zonder uit te glijden. Da’s een hele prestatie en bovendien een geluk, want anders had-ie tien liter Käsesuppe over zich heen gekregen.
Die soep heeft Harold gekookt voor het jubileum dat we na de kerkdienst hopen te vieren: het is namelijk dertig jaar geleden dat onze gemeenteleden Uwe en Henriette als Duitse zendelingen naar Oostenrijk kwamen, onder andere om hier te bouwen aan de kerk in Klagenfurt.
Het wordt een mooie, ontroerende middag en we voelen weer hoezeer we in korte tijd verbonden zijn geraakt met de gemeenteleden. Samen met Uwe en een aantal anderen van hen hopen we overigens de vólgende zondag in Israël te zijn. Daar trekken we als het goed is tien dagen door de woestijn, waar we slapen onder de sterrenhemel en koken op een houtvuurtje. Onze centen zitten tenslotte in het gerenoveerde Freudenhof;).
Dat we van temperaturen van 12 onder nul naar 20 boven nul reizen, zal bij alle ontberingen in elk geval een luxe zijn. We hebben er (véél) zin in!