SHB5500BK_27-IMS-en_US

Rolcontainers repareren is een saaie bezigheid als je het Harold vraagt. Hij doet het dan ook nooit langer dan vier uur op een dag. Na één uur, komt het hem voor alsof-ie er al een hele werkweek heeft opzitten. Vorige week kreeg Harold een geniale inval. Met een draadloze hoofdtelefoon èn de Johannes Passion op zijn telefoon zou de werkdag hem niet lang genoeg kunnen duren.
Drie dagen later (de eerste dag vergat hij de hoofdtelefoon, de tweede had-ie ‘m bij zich, maar was het ding niet opgeladen) zet hij in een hoekje van het enorme magazijn de hooftelefoon op en start verwachtingsvol het meesterstuk van Bach. En ja, daar klinken de houtblazers al. Hij staat wel wat zacht, vindt Harold. Nu is zijn gehoor niet je-van-het, maar je hoort de muziek nauwelijks boven het geraas van de voorbijsnellende heftrucks uit. Het volume staat voluit, ziet Harold. Even googlen voor een oplossing. Die zijn er genoeg. Harold installeert een ‘volume booster’ en drukt een paar keer op de knop ‘boost’.  Elke keer dat hij erop drukt neemt het geluidsniveau met 30 procent toe. Maar echt helpen, doet het niet. Het valt Harold wel op dat er naar hem gekéken wordt. Een groepje collega’s staat een eindje verderop met elkaar te praten en wijzen naar die Holländer. Na nog een paar keer op ‘boost’ te hebben gedrukt, geeft Harold het op. Hij zal Frederik thuis wel eens vragen; die heeft er verstand van. Hij zet de hoofdtelefoon af, en merkt tot zijn schrik dat er een geluid uit zijn telefoon komt, zoals nooit tevoren. Hij moet er zelf om lachen, zwaait even naar zijn collega’s en brengt de verbinding tussen telefoon en hoofdtelefoon tot stand. “Herr, unser Herrscher, dessen Ruhm in allen Landen herrlich ist!”

20180309_141640