Bevoorrecht zijn we! Drie dagen nadat ze met ‘het Leger’ naar Nederland vertrokken was, konden we Marjan alweer ophalen van het vliegveld in Ljubljana! Wilko volgde de zaterdag daarna. Samen schuren, schilderen en restaureren ze er op los. De luiken aan de zij- en achtergevel zijn door hen geheel in stijl hersteld. En Stube Herzlich wordt een idylle.
Frederik is er ook nog altijd. Vandaag maakte hij een droom van een vuurplaats. In gedachten zien we ons daar op zwoele zomeravonden omheen zitten met de gasten. Hij is bovendien begonnen de rode minifietsjes van Freudenhof op te lappen. Daarmee scheuren Rachel en hij de hellingen op en af. Verder legt Frederik nog steeds onbekommerd de een na de andere boom om. Dankzij zijn drastisch ingrijpen, is er in de achtertuin van het appartementenhuis een prachtige rotswand tevoorschijn gekomen, net als langs het sportveld.
De zon schijnt, de temperaturen stijgen tot bijna zomers. De kinderen houden een watergevecht en liggen daarna op de trampoline te drogen. Van het ene op het andere moment kunnen de winterjassen aan de kapstok blijven hangen, en dragen we korte mouwen en teenslippers. Sneeuw zien we alleen nog op de bergkam aan de overkant, de winter is voorbij!

DSC_1015

Stube Herzlich wordt dankzij Wilko & Marjan een idylle…

IMG_1271-klein

Fred z’n vuurplaats…

DSC_1016-klein

Oude luiken in ere hersteld.

DSC_0927-klein

De Aufenthaltsraum – gedurende lange jaren een donkere, muffe, volgestouwde ruimte – is weliswaar nog niet klaar, maar begint toch karakter te krijgen.