Wat doe je op een grijze, regenachtige dag in Karinthië? Dan ga je gewoon de grotten in. Timon, een jongen uit onze kerkelijke gemeente, weet veel van de natuur hier in zijn vaderland.  Hij biedt aan om de jongeren onder onze gasten een plekje te laten zien waar ze normaal gesproken niet komen.  Zo kruipen ze op hun buik door een fascinerend gangenstelsel in de rotsen. Na afloop zoekt de hele club paddenstoelen in ons eigen bos. Timon en Maria maken ze vervolgens klaar.  “Ik krijg opeens een Kerstgevoel”, zegt een van de gasten als we laat die avond aan tafel gaan in de Freudenhütte en bij kaarslicht een verrukkelijke paddenstoelenmaaltijd verorberen.

Paddestoel2

Paddestoel1

Parasolpilz, om  te bakken als een Schnitzel.

Paddestoel3

IMG_8475

Eierschwammerl en Maronenpilz, voor de saus bij de aardappels.

Paddestoel6IMG_8473IMG_8474Paddestoel4Paddestoel5

IMG_8477

Mahlzeit!