Als we het niet dachten…! We wonen in het mooiste land ter wereld. Er gaat niets boven Oostenrijk, nergens is het mooier en fijner. Dat vermoedden we natuurlijk al, maar deze morgen horen we het nog eens duidelijk uit de mond van heel veel kindertjes op de Volksschule in Liebenfels:). Hier wordt alvast feest gevierd vanwege de ‘Nationalfeiertag’ van morgen: ter herinnering aan 26 oktober 1955, toen de laatste geallieerde troepen zich uit het land terugtrokken. (Oostenrijk werd na de Tweede Wereldoorlog 10 jaar bezet door de geallieerden.)
In Dirndles en Lederhosen verschijnen leerlingen en leerkrachten op het toneel, ze zingen volksliederen en voeren allerlei leuke sketches op waarmee ze laten zien hoe blij ze zijn met hun goede vaderland en hoe trots op hun cultuur. Natuurlijk is ook Herr Burgemeister aanwezig en speelt Herr Direktor, Rachels meester, weer enthousiast op zijn gitaar terwijl hij uit volle borst zingt. Kinderen die van elders komen, vertellen daarover ook iets. Rachel – zie video- : ‘Hallo, ich bin Rachel und komme aus Holland.’ Waarom ze naar Karinthie is gekomen, wil een klasgenootje weten. ‘Meine Eltern sagen, dass in Österreich die Berge so schön sind’, legt Rachel in keurig Duits uit.
Het is een vrolijke, gezellige en mooie morgen. Heel erg leuk om mee te maken! En wat grappig om ook Rachel tussen al die kinderen te horen zingen:

Manchmal denk ich: Was wär wohl gewesen, wär ich in einem andern Land geboren? Es wär wohl alles ganz anders geword’n! Ich wäre niemals im Wörtersee geschwommen, wäre niemals nach Liebenfels gekommen, hätte niemals die Glan gesehen.

dsc_0888-2klein

naamloos

dsc_0889-klein

 

dsc_0907-klein

 

dsc_0890

Tweede leerling van rechts is Rachel

 

 

 

img_3886