De burgemeester begroette ons hartelijk toen we ons gisteren gingen melden op het gemeentehuis van Liebenfels, en een jonge ambtenaar liep meteen even mee naar de overkant waar Rachels nieuwe school staat. De directeur zat in z’n korte broek achter een bureau en liet Rachel haar nieuwe lokaal zien. Daar gaat ze volgende week woensdag als het goed is beginnen. Omdat Rachel in december 10 jaar hoopt te worden, zou ze hier in Oostenrijk eigenlijk al naar het gymnasium mogen, maar vanwege de taalachterstand doet ze eerst de hoogste klas van de basisschool (de vierde klas van de Volksschule) nog. Ze vindt het spannend, maar ook heel stoer! De school staat 7 km van ons huis, en een speciale schoolbus haalt Rachel op. Ze zit met zestien andere leerlingen in een klas en de lessen zijn elke middag rond half één al afgelopen!

Vandaag waren makelaar Edgar en de voormalige eigenaar Herr R. bij ons om de laatste formaliteiten af te handelen. Van R. kregen we een reusachtige rode wijn als welkomstgeschenk. Een fles om te bewaren.

DSC_0436

DSC_0437