De kranten staan er vandaag vol van: „Licht am Ende des Tunnels“. Na een lange, lege winter is eindelijk het einde van de lockdown in zicht. Bezienswaardigheden zoals Burg Hochosterwitz hebben hun deuren inmiddels geopend. Vanaf half mei mogen ook hotels en restaurants weer gasten ontvangen. Je kunt weer op de stranden aan de meren liggen, de kabelbanen zweven weer omhoog.
“Éin-de-lijk!” verzuchten ook wij. Maria, Matthias en Rachel kunnen binnenkort weer de hele week naar school, onze gemeente komt morgen voor het eerst na heel veel maanden bij elkaar voor een samenkomst in de tuin van Freudenhof.
De afstandsregel – ter grootte van een Babyelephant, heet het hier – blijft nog even bestaan. Mondkapjes zijn op veel plekken ook verplicht. Net als in Nederland wordt er nog gewerkt aan een handige “groene pas”. Wij zijn blij. En dankbaar. Want we waren er aan toe. Net als onze gasten. Tot ziens!