IMG_7409

Tussen dagen vol zwempartijen, bergwandelingen en allerlei andere heerlijke uitjes is er opeens de stille zondag.
In alle vroegte trekt een kolonne van Nederlandse auto’s over het landweggetje langs de Zmulner See richting Klagenfurt. De buurman die zijn Berner Sennen uitlaat, kijkt z’n ogen uit.
De Karawanken achter de stad zijn in nevelen gehuld. Na heel veel warme, zonnige weken valt nu de langverwachte regen.  In de tuin kunnen we vandaag dus niet zitten, zodat de kerkzaal van Evangelikale Gemeinde uitpuilt. Voorganger Amos heeft speciaal voor de vele vakantiegangers een aantal verzen en punten van de preek in het Nederlands op de wand geprojecteerd. Met en zonder accent klinken de Duitstalige liederen: ‘Allein Deine Gnade genügt.’
’s Avonds zingen we met z’n veertigen op Freudenhof verder. Buiten is het nog steeds te nat, binnen eigenlijk te warm, maar de vele goede stemmen komen prachtig tot hun recht bij de akoestiek in de Aufenthaltsraum. ‘Op bergen en in dalen, en overal is God!’
Soms wisselen mannen en vrouwen elkaar in beurtzang af. Wordt er in canon gezongen, dan is het de ‘bovenverdieping’ tegen de ‘benedenverdieping’. Kleine kinderen en volwassen mannen stemmen samen in. ”k Wil U o God, mijn dank betalen, U prijzen in mijn avondlied.’
Het wordt een onvergetelijk uur, en als we afsluiten – schor, warm en dankbaar – zetten in het aardedonker buiten, de krekels het gezang voort.

IMG_7408