DSC_1385

Droom…

Zomer in Zmuln! Als Jeannette en Tobias deze ochtend rond zevenen van Rachels schoolbus naar huis teruglopen, zit een van de gasten al op de veranda in de morgenzon. Op zijn knie ligt een verrekijker. Wie weet komt er wild opdagen.
‘Gisteravond liep er een ree in de tuin.’

De vele reeën, hun geblaf en hun jonkies zijn vaak onderwerp van gesprek hier op Freudenhof. Net als het mooie weer. En natuurlijk de uitstapjes die de gasten vandaag gemaakt hebben.

Deze zelfde avond graast er een prachtig roodbruin reekalf in de wei naast het appartementenhuis.
‘Hebben jullie dat gezien?’ vraagt Jeannette op gedempte toon aan de mensen die op het achterste balkon zitten te eten. Ze staan meteen bij de balustrade en seinen ondertussen zachtjes hun onderburen in.
Jeannette kijkt om het hoekje van het veranda-appartement. ‘D’r is weer een ree, hoor.’ Met vier man sterk, camera’s in de aanslag, sluipen ook deze vakantiegangers dichterbij. Het jonge dier laat zich bewonderen, maar trekt zich dan toch terug in het hoge gras bij de bosrand.

Het fotograferen gaat echter nog even door, want het uitzicht blijkt ook zonder ree de moeite waard. De akkers lijken van goud zoals ze daar in het avondlicht liggen tegen een achtergrond van beboste hellingen.
‘Dus zo krijg jij de mensen bij elkaar, Jeannette’, grijnst een van de gasten vanaf het balkon.
‘Ja, ja. Ik wilde ff tellen of iedereen er nog was…’
De avonturen van vandaag worden uitgewisseld. Een prachtige wandeling bij Sörg, hoog boven Liebenfels; een heerlijke rondvaart op de Wörthersee; een mooie klim naar de top van de Ulrichsberg; per kabelbaan de Gerlitzen op.
Een van onze gasten heeft vernomen dat Harold morgenochtend al vroeg van het vliegveld in Slovenië moet worden opgehaald na een paar dagen Nederland. ‘Kun jij wel weg van de kinderen rond die tijd?’ informeert hij. ‘Anders wil ik hem best ophalen, hoor.’ Dat retourtje Ljubljana gaat wel lukken, maar ondertussen is het een geweldig aanbod. Waar vind je zulke gasten?!

DSC_1398

De grote renovatie zit erop; kleine klusjes blijven.

DSC_1380

DSC_1219

Goede gesprekken – onvergetelijke ontmoetingen – een hoop gezelligheid – samen stil zijn:            de vuurplaats: plek bij uitstek voor jonge en oudere gasten!

 

DSC_1372

Rust, ruimte en – de tijd om ervan te genieten.

 

 

DSC_1373-zwembad klein

Zomer in Zmuln.

DSC_1412

 

DSC_1375

IMG_2282

Nu is het werkelijkheid: een goed bezette parkeerplaats en volop bewoonde vertrekken.

Glücklich

DSC_1388

DSC_1385-k

IMG_2286

Nóg zo’n moment met mooie ontmoetingen: rondom de barbecue onder de oude wilg.