Weisenmarkt0

Al dagen van de voren blijkt het iedereen die je maar tegenkomt bezig te houden. Zo ongeveer elke volwassene en elk kind dat je spreekt, begint erover. De Wiesenmarkt. Voor de 656e keer – al 656 jaar dus!!!- is de boerenmarkt-met-kermis in zicht. Tien dagen lang feest in Sankt Veit, betekent dat. Scholieren krijgen er een paar uur vrij voor; de gymles brengen ze door op de trampolines op de markt; huiswerk wordt beperkt gegeven; sommige leerkrachten en leerlingen komen in ‘Trachten’ – Oostenrijkse klederdracht- naar school. En als Maria’s klas een beetje onrustig is, dreigt haar mentrix: “Wie nu niet ophoudt, gaat donderdag voor straf met mij naar de Wiesenmarkt…” Tjsa, het mag dan het grootste volksfeest van heel Oostenrijk zijn, met je lerares wil je daar natuurlijk niet rondlopen. Matthias rijdt met zijn makkers van de jeugdbrandweer naar Sankt Veit en loopt al snoepjes uitdelend mee in de optocht. Maria en Rachel dromen al dagen van de suikerspin, Jeannette van de antiekafdeling en Harold… die tikt er een nieuwe column over voor de krant. Wordt vervolgd, dus.

IMG_8875

Feuerwehr Jugend Zweikirchen, met Matthias als tweede van links

Weisenmarkt7

Weisenmarkt8

Weisenmarkt6

 

IMG_8877IMG_8878