Goed, zo’n chaos als het ooit was, is het niet meer. De wanden, plafonds en ruiten van Stube Fröhlich zijn gerepareerd. De vieze vloerbedekking is eruit getrokken, de krakkemikkige keuken gesloopt en vervangen, de douche en ook het toilet opnieuw betegeld, de muren zijn gesausd, de kozijnen en deuren geverfd.
Maar vakantie kun je hier bepaald nog niet in vieren en de eerste gasten hopen aanstaande zaterdag al te arriveren! Hoewel na bijna een jaar lang intensief renoveren de vermoeidheid bij ons begint toe te slaan, zullen we toch echt in vijf dagen tijd ook dit appartement moeten inrichten, aankleden en schoonmaken. Tel daarbij op dat het werk in het gezin en voor de redactie gewoon doorgaat, dat er vóór zaterdag ook in een ander appartement -Stube Glücklich- nog een heleboel puntjes op de i moeten worden gezet én dat de wasmachineruimte, het zwembad, het speeltuintje en de tuin klaargemaakt dienen te worden – en je voelt aan dat dit weleens een spannend weekje zou kunnen worden… Redden we het of redden we het niet?

Veranda1

Stube Fröhlich is het veranda-appartement. En zó troffen wij die veranda een jaar geleden aan…

Veranda3

De gang van het veranda-appartement een jaar terug.

Veranda7

De keuken…

Veranda4

Veranda2

Slaapkamer 1

Veranda5

en slaapkamer 2

Veranda6

Veranda8

De woonkamer, zomer 2016

Veranda10

Veranda9

Met uitzicht op het oerwoud…