En dan is het 2 mei.
Precies…
…48 jaar geleden werd Harold geboren;
…15 jaar geleden trouwden we;
…1 jaar geleden zagen we voor het eerst ons huis hier in Zmuln – en sindsdien rollen we van de ene verrassing in de andere. Neem nou de afgelopen tijd…:

2 mei 0

Onze auto – die Frederik en Ezra naar Nederland brengt –  keert terug met dit prachtige stel: Wilko & Marjan schuren, schilderen, sauzen, lijmen, lakken, plakken, timmeren, zagen. Ze zien alles, kunnen alles en zijn van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in touw om van Freudenhof iets heel moois te maken.

2 mei - 1

Als in Nederland de meivakantie aanbreekt, komen ook onze vrienden Leon & Gerda met hun kroost deze kant op. Daar beneden staat hun gehuurde camper-bij-zonsopkomst. Zo zitten we weer enkele dagen met z’n zeventienen aan tafel. En…

2 mei-5

… er rijpt een plan: Christa mag twee extra weken blijven! Ze gaat met Rachel naar school. Herr Direktor en de directeur in Nederland vinden het goed.

2 mei-2

Rudy & Anita komen een lang weekend om Harolds verjaardag en onze trouwdag mee te vieren. Wat blijkt? Ze hebben ook Opa & Oma bij zich! Die hebben een nacht lang reizen over voor een weekendje Freudenhof. Wat zijn we blij met deze enorme verrassing!

IMG_6353

Matthias loopt ondertussen in de stromende regen met z’n makkers van de jeugdbrandweer de Vierbergelauf. Aan deze jaarlijkse wandeltocht over vier bergen doen heel veel Karinthiërs mee. Ongeacht het weer, zo merken wij. En mét een rooms-katholiek tintje…

2 mei 6

Oom en neef werpen vervolgens een hengeltje uit aan de Zmulner See.

2 mei 4

Oma vult de bloembakken,

2 mei 5.jpg

Opa hangt de lampen op in de gang,

IMG_6468

en Harold verjaart!