Jaaaah, we hebben iets op het oog in Karinthië. Nog één dag en we weten of het echt iets voor ons is. In gedachten heeft Jeannette het woonhuis & het appartementenhuis al ingericht, natuurlijk met veel antiek & roodwitgeruit. In gedachten heeft Harold de omheining van het weiland voor de koeien al geplaatst (bij voorkeur houtkleurige palen & metaalkleurig schrikdraad, dat zie je tegenwoordig meer) en hebben de kinderen het zwembad al tot de rand toe vol laten lopen.

YUMD58CR (2)

 

Het ‘object’ dat we dat we morgen hopen te bezichtigen, is iets met een heel oud houten woonhuis, iets met een apart gelegen appartementenhuis, iets met bos & weiland, een vervallen zwembad en een overwoekerde tennisbaan. Het ligt in het gehucht Zmuln, een kwartiertje rijden van Klagenfurt. Meer dan vijftig foto’s hebben we ervan gezien. Eén keer, twee keer, ontelbaar keren. Zmuln werd op Google Maps nog nooit zo vaak geraadpleegd als de laatste weken. In onze dromen werd het steeds mooier. Maar vervelend genoeg wijken dromen soms van de werkelijkheid af. Hoe ligt het perceel echt? Hoe groot is het precies? Wat is de staat van de woning, wat die van het appartementenhuis? Staat de boel niet op instorten? Loopt er geen snelweg langs, ligt er geen vuilnisbelt in de buurt, houden de buren er geen bordeel op na? Betonrot zie je niet op de foto’s, hoe vaak je ze ook bekijkt. Houtworm ontdek je niet met Google Maps, hoe sterk je ook inzoomt [Zmuln zien in Google Maps]

Interieur woonhuis

Foto die we kregen van het woonhuis. Van het appartementenhuis ontvingen we wonderlijk genoeg geen plaatjes. Dat zal wellicht zo z’n reden hebben…?

 

Morgen is het zover! Dan zullen we erachter komen hoeveel onze dromen van de werkelijkheid afwijken. Dan gaan we eindelijk Zmuln in het echt zien. Het aftellen is begonnen. 24 uur nog… Spannend!!!