Wat we ook gehoopt hebben, toen we zes jaar geleden op 2 mei met de makelaar de huizen hier in Zmuln bezichtigden, van heel veel mooie momenten die zouden komen, hebben we zelfs niet durven dromen! Neem gisteravond, de 2e mei 2022, Harolds 53e verjaardag, onze 20e trouwdag én de datum waarop we in 2016 voor het eerst op Freudenhof kwamen.

Het schemert al als het geluid van een heleboel stemmen de Freudenhütte nadert. Even later wordt er op een van de ruitjes geklopt. Buiten blijkt een man of twintig te staan die uit volle borst “Zum Geburtstag viel Glück” aanheft. Onze gasten!
Na een Nederlands verjaardagslied volgt “Dat ’s Heeren zegen op u daal'” en we weten echt geen mooiere manier om het nieuwe levensjaar mee te beginnen.
Harold vindt het zo prachtig dat hij zegt: “Wij zijn vandaag ook 20 jaar getrouwd…” Het werkt. Meteen vangt het koor weer aan. En dan stapt Wilko naar buiten. “Hij komt al 5 jaar bij ons”, deelt Harold mee. En ja, hoor: “Lang zal-ie komen, lang zal-ie komen, lang zal-ie komen in de gloria!” Wilko straalt en wij niet minder. Wat hebben we veel aan hem te danken en wat groeien hier ook deze week weer mooie dingen onder zijn handen!

Het seizoen is begonnen. De barbecue gaat weer aan. Op zondagmorgen rijden we in optocht naar de kerkdienst en op zondagavond galmt de Aufenthaltsraum van de psalmen en gezangen. Én van “Jozef zoekt zijn grote broers vers 2”, op verzoek van een van de jongste gastjes… (We zingen maar gewoon alle coupletten.) Voor het eerst worden we begeleid op “het orgel van tante Dicky”, een juweel van een harmonium, dat twee ooms en tantes ons afgelopen najaar gewoon even kwamen brengen! Bij allerlei hindernissen die genomen moeten worden, zijn we nog steeds enorm dankbaar voor het leven op Freudenhof en vooral voor alle mensen die we hier mogen ontmoeten!