Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img-20200603-wa00031.jpg

Eindelijk kunnen onze gasten – en wij – weer plannen maken en ons verheugen op de heerlijke zomer. Bondkanzelier Kurz van Oostenrijk zegt expliciet dat de Nederlanders per 15 juni kunnen komen; Duitsland zal op die datum eveneens alle grenzen opengooien, zo melden de kranten; en vervolgens komt er bericht dat alle Schengenlanden weer vakantiegangers kunnen ontvangen – daar hoort Oostenrijk tenslotte ook bij.
Het regent aanvragen voor appartementen, maar helaas, we zitten deze zomer al helemaal vol…

Hier op Freudenhof halen we opgelucht adem. Alle onzekerheid over het komende seizoen heeft er behoorlijk ingehakt, maar wat zijn we nu blij!

En dan beginnen er ’s woensdagsavonds van het ene op het andere moment heel merkwaardige mailtjes en appjes binnen te komen.
Premier Rutte heeft nieuwe uitspraken over vakantie-in-Europa gedaan: Naar Italië – waar de corona verschrikkelijk heeft huisgehouden – mogen de Nederlanders van hem wél; naar Oostenrijk – waar verhoudingsgewijs nauwelijks corona is geweest – (nog) níet…

Wij staan perplex en beginnen te googlen en te surfen. Gelukkig blijkt dat Nederlanders inderdaad wel degelijk ‘naar verwachting’ vanaf de 15e juni deze kant op mogen komen:

“Het negatieve reisadvies blijft na 15 juni in ieder geval van kracht voor het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zweden. De goede hoop is volgens Rutte dat na 15 juni meer landen wordt toegevoegd aan de lijst met gele landen. “Dan zullen naar verwachting ook Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland weer open zijn voor Nederlanders”, aldus Rutte.”

Dat je van dit gedoe meer dan moe wordt, is duidelijk. Maar de vlag, die laten we toch maar hangen.

=== === ===

NAGEKOMEN BERICHT
Op 10 juni deelde de Nederlandse Ambassade in Oostenrijk inderdaad het volgende mee:

“Zojuist werd door de Oostenrijkse autoriteiten bekendgemaakt dat de grenzen ook voor Nederlanders weer opengaan. Vanaf dinsdag 16 juni is het mogelijk om zonder coronatest of quarantaine Oostenrijk in te reizen. Het reisadvies wordt hierop aangepast. In deze video een kleine toelichting van ambassadeur Gierveld.”

Genoemde video is o.a. te zien op de Facebookpagina van deze ambassade.