Een lange reeks van heerlijke lentedagen wordt plotseling onderbroken door een winterse dip, uitgerekend als Jeannette de bergpas over moet naar Slovenië. Op het vliegveld van Ljubljana wachten namelijk Gerrit, Henk en Wilchert, drie vrienden die – o, wonder!- ons komen helpen klussen.
De pas is geen optie nu er 30 tot 50 centimeter verse sneeuw ligt. Gelukkig blijkt een omweg via de Karawankentunnel mogelijk. ‘Het kan zijn dat ik te laat ben vanwege het weer’, waarschuwt Jeannette. ‘Geeft niet, hoor’, stelt Wilchert haar gerust. ‘Wij zitten de eerste vier uur toch bij de douane.’
Tegen alle verwachtingen in worden de kornuiten -inclusief een knalroze koffertje- op de afgesproken tijd in onze gammele Seat geladen.
In Slovenië stortregent het onafgebroken, maar Karinthië ligt erbij als een kerstkaart. Gelukkig stijgt de temperatuur de volgende dag al. Onze gasten stropen de mouwen op – en het is onvoorstelbaar wat er in korte tijd aan werk wordt verzet.
Naast het zwembad prijkt plotseling een pracht van een nieuwe vlonder, mét een praktisch bankje. Vandaag schiet er een hek uit de grond, zodat het water onbereikbaar wordt voor kleine kinderen en ronddwalende dieren. Het dak van de schuur naast het zwembad zal worden vervangen en voorzien van een vernuftig systeem dat het water moet verwarmen, zodat een duik ook in het voorseizoen voortaan al heel aangenaam kan zijn. Dus: wordt vervolgd!

IMG_6223

MAANDAG – In een nog wat winters landschap gaat het werk van start.

IMG_6234

DSC_0356-klein

DINSDAG – Terwijl de sneeuw zich terugtrekt op de bergen, ontstaat hier een pracht van een vlonder.

WNRX1000

DSC_0357-k

DONDERDAG – Hier groeit het hek.