Of wij óók al ingesneeuwd zijn? De vraag klinkt van alle kanten, nu grote delen van Oostenrijk met ‘Schneechaos’ kampen. Nou nee, helaas niet.
Kwam er vorig jaar gedurende deze maanden geen einde aan de sneeuwval (zie ook ‘Ongeluk in de sneeuw’), nu moeten we het doen met een paar miezerige vlokjes; een dun laagje hier en daar – da’s alles.
De dikke pakken dalen momenteel neer aan de noordkant van de Alpen – en wij zitten juist ten zuiden daarvan. Praktisch is het natuurlijk wel; we kunnen zelfs gewoon met de auto boven bij het woonhuis komen, ook al is het hartje winter. Toch hopen verschillende gezinsleden dat er binnenkort weer wat wits onze kant op komt. Tot die tijd kijken ze verlangend uit het raam naar de besneeuwde bergen aan de overkant. En een enkele keer rijden we gewoon naar een van die witte toppen in de omgeving toe. Mét slee. En logee.

img_5481

Eén voordeel: met zo weinig sneeuw kun je best blijven fietsen. Matthias & vriend Gert-Jan vorige week naast het woonhuis.

blog

Schaatsen gaat gelukkig ook goed. Samen met andere kinderen van de club van de kerk speelde Rachel (vierde van rechts) zaterdag ijshockey op de Hörzendorfer See, in de buurt van Zmuln.

img_5185

Hörzendorfersee

img_5182

Hörzendorf