Ze kijken wel wat verbaasd als we ze in een verhuisbox van ‘erkende verhuizers’ stoppen. Begrijpelijk, want niet eerder zaten ze in zo’n doos. Zodra Harold ook de bovenkant nog dichtvouwt, klinkt er vanuit het kartonnen binnenste klagelijk gemiauw. Eén poot steekt door de opening die als handvat dient.
Angstvallig houdt Jeannette haar handen onder de bodem als ze bergafwaarts baggert, door de sneeuw richting auto.
Met de volle doos op haar schoot, gaat het naar W. Daar woont de huisarts van onze katten. Bovendien is Frau K. erkend castrator.
Koos in de doos

Tijdens de rit valt Harold een ongewone geur in de auto op. Die geur wordt vele malen sterker als de dokter in haar praktijkruimte de doos opent.
‘Aaaah, da ist den Kackemann!’ Ze trekt een angstig Kruimeltje tevoorschijn. ‘Aaaah, und diesen ist bekackt!’ Een enigszins verkleurde Moker wordt aan zijn nekvel uit de verhuisdoos getild. Even kijkt Jeannette Harold aan. Om meteen daarna te beseffen dat ze dat niet nog een keer moet doen, aangezien ze dan waarschijnlijk allebei onder de behandeltafel rollen van het lachen. Koos wordt als laatste uit de doos bevrijd, en die is ook al niet fris meer. Bij de kraan boent de Tierarztin het bekakte drietal grondig af.
Veel gerieflijker huisvesting krijgen de patiënten vervolgens niet. Frau K. stopt ze in metalen kooien waaruit zelfs onze kwajongen Mokertje niet kan ontsnappen.
Drie uur later bekijken we de keuken van de dierendokter. Ze heeft een nieuwe besteld en wil van de oude af. Of wij de oude voor het appartementenhuis kunnen gebruiken? Nou graag! Maar we hebben ‘m wel binnen drie maanden nodig.
Helaas. ‘Schaod!’ Frau K. krijgt haar keuken op zijn vroegst in juni, en wil niet twee maanden lang elke dag pizza uit haar magnetronnetje eten… Schaod, ja. Was toch mooi geweest, de keuken van een dierenarts in een van onze Stubes.
In optocht gaat het terug naar de behandelkamer. Daar liggen de drie katten in een kooitje bijeen. Ze zijn compleet van de wereld. Misschien dromen ze, maar mocht het over hun nageslacht gaan, dan zal de droom bedrog zijn…